Turen går til Paris med Air France

Godt bombet, efter en alt for kort nattesøvn, skulle vi afsted mod lufthavnen. Der var afgang fra CPH 9:55, vi skulle flyve med Air France, det var en rigtig god oplevelse! Ud af gaten, ud på banen og vups så var vi oppe i flyvehøje. Så kom den obligatoriske salgs vogn gennem flyet, de ville dog hverken have betaling eller noget, de spurgte bare om vi ville have småkager eller chips og så kunne vi vælge mellem forskellige drikkevarer. 2 timer efter ankomst landede vi i CDG (Charles de Gaulle) Paris.

Hvordan kommer man videre fra Charles de Gaulle (CDG)?

Efter ankomst kunne vi vælge en lang række forbindelser ind til Paris, vi valgte dog RER, der ifølge vores undersøgelse var både nemmest og billigst. Jeg vil beskrive RER som en kombi mellem Metro og Tog. Køretiden fra CDG til Paris er på ca. 30-40 minutter, afhængigt hvor du skal hen. Vi boede heldigvis på mørkeblå linje midt i Latinerkvarteret, så vi skulle kun med et tog fra lufthavnen til hotellet.

Vores hotel

Vi have booket et værelse på Comfort André Latin, der ligger ca. 200 meter fra RER stationen Luxemburg, der er flere små spisesteder i området og små butikker hvor man kan købe billigt vand. Lad være med at købe vand på stationerne, det koster ca. 2,5 EUR, hvor du kan købe 0,5 liter vand for ca. 1 EUR andre steder. Hotellet er et *** hotel, hvor det er muligt at booke med morgenmad. Der er WiFi på hotellet, koden kan udleveres i receptionen men fremgår også at infobogen på værelset. Hotellet serverer kun morgenmad, så resten af dagens måltider skal findes ude i byen, det er ganske ukompliceret.

Paris

Vores oplevelser

Når man er i Paris, skal man selvfølgelig opleve alle højdepunkterne. Vi havde da også en fin to-do-liste med hjemme fra.

Musée du Louvre

Louvre er et af verdens største paladser og tidligere residens for den franske konge. Louvre er blevet et af verdens mest besøgte museer, ikke mindst pga. Mona Lisa som hænger på museet. Foruden en masse billeder, kan man opleve skulpturer og egyptiske ting. Der er rigtig mange ting og se, så du kan sagtens bruge hele dagen på museet, hvis du skal se det hele. Du finder Musée du Louvre ved at køre til metrostationen: “Palais Royal Musée du Louvre station”. Hjemmeside: Louvre.fr.

Musée de I'Air et de I'Espace

Ligger i en mere eller mindre nedlagt lufthavn. Her har du mulighed for at gå ind i en Boeing 747 eller en Concorde. Foruden de store fly står der to ESA raketter og en række nyere og ældre jægerfly. Man kan bl.a. besøge en hal med fly fra 2 verdenskrig og i en anden hal ser man fly fra luftfartens begyndelse. Alt i alt en spændende oplevelse! Du finder Musée de I'Air et de I'Espace ved at køre til metrostationen: “La Courneuve 8 Mai 1945” der er en endestation på linje 7. på den ene side af rundkørslen man kommer op til, finder man bus stop for linje 152, som kører videre ud til Musée de I'Air et de I'Espace, busturen tager ca. 10 minutter. Er du ikke skarp til Fransk, så er der et display i bussen der viser navnet på næste stop, husk at trykke stop. Hjemmeside: Museeairespace.fr.

Arc de Triomphe

Triumfbuen ligger for enden af “Avenue des Champs-Élysées” som de fleste nok kender fra Tour de France. Indgangen findes i gangen under vejen, da den ligger midt i en mega rundkørsel. Hvis du har Paris Pass kan du gå uden om billetkøen, følg skiltet og fortsæt op til billet kontrol. Når du kommer op af alle trapperne, så har du en god udsigt over Paris. Det er nemt at finde frem til Arc de Triomphe, der ligger en RER station neden under, der hedder: Charles-de-Gsulle-Étoile, linje A.

Chateau de Versailles

Det store slot Chateau de Versailles er helt bestemt et besøg værd! Vær forberedt på lidt kø, men den bliver afviklet hurtigt. Du finder slottet ca. 25 km uden for Paris, ud over de over 100 rum på slottet finder du også en fantastisk stor have, men en masse vand og blomster. Slottet er fint pyntet udvendig men bestemt også et besøg værd indvendig. For at komme ud til Chateau de Versailles, skal du med RER og køre ud til en station der hedder: Versailles Rive Gauche, linje C.

Notre-Dame

Den betymte kirke Notre-Dame skal helt sikkert også ses. Vær opmærksom på at der er to køer. Foran kirken finder du en lang kø, der fører ind til kirken. Køen afvikles hurtigt, så her kan du roligt stille dig i kø. Når du har set den store kirke, kan du gå til højre ved udgangen og finde køen til tårnet. Her kan der godt være lidt ventetid, da det er begrænset hvor mange der kan være i tårnet af gangen. Vi stod i kø en times tid tror jeg, men udsigten var helt sikkert ventetiden værd. Du finder nemt ud til Notre-Dame, tag Metrostationen: Cité or Saint-Michel, linje 4 eller RER: Saint-Michel-Notre-Dame, linje B & C.

Tour Eiffel

Sidst men bestemt ikke mindst, så skal du se Eiffeltårnet, forvent en ventetid på mellem 2 og 4 timer, hvis du ikke har bestilt billet hjemmefra. Bestiller du billet hjemmefra, så skal du være i god tid. Vi troede vi skulle bestille billet, men der var udsolgt 3 måneder frem i tiden. Så hvis du vil have frit valg, så skal du nok regne med at booke 5-6 måneder forud. Udsigten er dog ventetiden værd, specielt hvis det er klart vejr så man kan se langt! Det er nemt at finde Tour Eiffel, Du skal til RER: Champ de Mars, Tour Eiffel, linje C. Pas på lommetyve og lad være med at købe noget hos de mange gadesælgere. De forsøger at sælge dig alt fra selvlysende tårne til roser og champagne.

Annonce:
Suncharter.dk