Turen går til Mallorca med Norwegian 2015

Turen går til Mallorca! Det hele startede med at vi skulle afsted i god tid, vi gider ikke komme for sent til vores ferie! Kl. 14 var der afgang fra Ringsted, nåede lige en hurtig fødselsdag ved middagstid inden afgang. Afsted mod Kastrup det gik, gennem vejarbejde ved Køge og videre ind mod CPH. Her fandt vi sidste mand (kvinde) ved 7-Eleven i terminal 2. Efter at have rodet lidt med check-in maskinerne, fik alle monteret mærkerne på hver deres kuffert.

Lidt forsinkelse

Vi kom ikke afsted til tiden, der var lidt forsinkelse, men det er som det plejer med Norwegian, de gange jeg har fløjet med dem. Vi skulle flyve lidt i fem om eftermiddagen, men den nåede da nok at blive lidt over fem før vi rullede ud på startbanen. Det var godt vejr over Danmark den juni eftermiddag og vi glædede os til at komme ned til varmen. Efter 3 timers flyvetur, satte flyet hjulene på Mallorca, Palma Mallorca Airport (PMI). herfra skulle vi ind og finde vores kufferter. Vel fremme ved bagagebåndet, begyndte vores kufferter at komme ud af maskinen, men hov, 1 kuffert manglede, vi erfarede senere at den var kommet ud på et bagagebånd for tidligt, så vi kunne hente den, på den anden side.

Shuttlebus

Hjemmefra havde vi bestilt Shuttlebus til kontoret, men åbenbart var den sidste side i rejsevejledningen blevet væk, så vi kunne ikke finde bussen. Efter at have vandret lidt frem og tilbage i lufthavnen fandt vi rejseselskabets lille logo på en bagvæg på et kontor. Vi henvendte os der og blev vist ned til et andet kontor, hvor vi fik udleveret bus nummer og derfra løb vi så ud mod bus holdepladsen med 30 busser, eller mere. Vi fandt vores nummer, chaufføren havde heldigvis vores navn på sit papir, så efter at vores kufferter var læsset ombord, kunne vi sættes os ind i en bus, med fuld aircondition i funktion. Godt man havde lidt tøj på fra Danmark, der var ikke behov for Aircondition på den tid af dagen.

Endelig fremme ved hotellet

Efter en køretur på en times tid, nåede vi fra Palma og til den sydøstlige del af øen, buschaufføren havde fint styr på kørsel, baggage og hoteller, men når han sagde hotelnavnene i højtalerne, så havde han en kartoffel i munden.. man skulle spidse ører, for at følge med. 10 minutter i midnat, godt trætte når vi frem til hotellet, hvis reception lukker til midnat. Her oplevede vi hotellets service første gang! De havde nemlig varm mad klar til os, så vi kunne få noget natmad, før vi skulle i seng.

Hvordan kommer man videre fra Palma Mallorca Airport?

Hvis du skal ind til Palma, så er det nemmeste nok at tage en af de mange taxier eller busser som kører ind til byen, fra lufthavnen. Men skal du til et hotel længere væk, så book enten en Shuttlebus eller en Transfer via rejseselskabet, så undgår du for meget bøvl med at finde rundt. Jeg havde aldrig benyttet bus før, så hvis du heller ikke har det, så vil jeg lige fortælle dig om forskellen.

Shuttlebus & Transfer

Shuttlebus er en bus der stopper ved flere hoteller. De samler simpelthen en busfuld passagerer, der skal til et bestemt område, så kører bussen rundt til hotellerne og sætter gæsterne af. Du kan være heldig at være først på ruten, eller uheldig at være sidst på ruten. Har du ikke tålmodlighed til den billige løsning, så kan du vælge at bestille en Transfer.

En Transfer er en minibus eller taxa, som henter dig i lufthavnen og kører dig direkte til dit hotel. Tredje mulighed er at leje en bil, lufthavnen er fuld af bil udlejnings selskaber, så her kan du henvende dig, vil dog anbefale du booker hjemmefra, så der er styr på det hele, når du kommer.

Til Mallorca uden at flyve?

Ja du kan godt komme til Mallorca uden at gå ombord i et fly, vi så flere tyske biler på Mallorca og det viser sig at man kan sejle både fra Barcelona, Valénvia og Dénia. Turen fra Barcelona er ca. 170 km, så du skal ikke være søsyg før du stiger ombord på den båd. Priserne må du selv finde frem til 🙂

Spisning på Mallorca

Vi havde købt halvpension, så vi fik både morgenmad og aftensmad på hotellet. Vi måtte dog selv ud og finde vores frokost. Heldigvis er der en masse restauranter i turistområderne og generelt så er de meget gæstfrie og taler ok engelsk. Så vi fik mad alle dage, uden problemer.

Vores hotel

Vi havde booket et værelse på Playa Ferrera, som ligger i Cala d'Or, der er et stort turistområde. Antallet af turister var dog ikke voldsomt i starten af Juni måned. Hotellet ligger i et stille område, uden for meget trafik. Det er børnevenligt og der er mulighed for WiFi, (mod betaling, køb 1, 3 eller 7 dage). Både på værelser, i restaurant og ved pool området. Køber du halvpension som os, får du adgang til både en fin morgenmads buffet og en fin aftensmad buffet.

Restauranten

Restauranten er lokaliseret under receptionen. Man går ned af en trappe, hvis man kommer der fra, eller ned af en trappe til venstre for hotellet. Der er mulighed for at sidde både ude og inde, afhængigt af temperatur. Hotellet er et lejligheds hotel, så man har sin egen lille lejlighed med stue, køkken og soveværelse. De fås i flere forskellige størrelser, lige fra 2 til 8 personer.

Morgenmad

Morgenmaden er inkl. drikkevarer mens aftensmaden er uden drikkevarer, så husk penge til drikkevarer når du skal spise. Hotellet er udstyret med en poolbar, der under ledelse af portugisiske Pedro serverer de bedste drinks i byen. Foruden drinks er det muligt at købe et udvalg af snacks og fastfood.

Vores oplevelser

Vi boede på et hotel med et par fine pools, så der brugte vi en masse tid, men vi var en tur ude og besøge Cuevas del Drach, der er en drypstens grotte ved Porto Cristo, ca. 30 min bustur fra Cala d'Or. Turen under jorden tager ca. 1 time, hvor du går ca. 1,2 km i 4-12 meters dybde under jorden.

Der er 21 grader under jorden, så man fryser ikke. Turen slutter med en musik forestilling i mørket, hvor efter man enten kan gå ud eller blive sejlet lidt af turen. Vores flinke receptionist hjalp med at finde bus til destinationen.

Cuevasdeldrach 2015
© Terkel Hansen

Vi gik flere gange rundt i Cala d'Or for at opleve byen. Nedenstående billede er udsigten fra højreside af den lokale strand. Fantastisk blågrønt vand, ligner noget man bare skal hoppe i. Det var dog ikke helt varmt endnu, så jeg var mest til at dyppe tærene i poolen.

© Terkel Hansen

En af dagene sejlede vi en tur ud til Cabrera, der er en af de Baleariske Øer, vi sejlede ca. 45 min fra Colonia de Sant Jordi, med en større speedbåd før vi var i land i nationalparken på Cabrera. Det eneste du finder der ude er flot natur, flot udsigt og en gammel borg på toppen.

Var det besøget værd?

Helt bestemt turen værd! Vi fik turen anbefalet af den flinke receptionist, som egentlig havde brochure på to ture til øen. Men anbefalede den ene frem for den anden og oven i købet den billigste. Hun hjalp også med at bestille transport og billetter.

© Terkel Hansen
Cabrera
© Terkel Hansen

Det var så historien om en fantastisk tur til Mallorca! Vi havde en fin temperatur her midt i Juni, i dagtimerne var der mellem 22 og 30 grader. Så det kunne vi ikke klage over. Det eneste vi så til regn var den ene aften, det gjorde ikke noget, vi tog bare et spil kort.

Skal det være en kortere tur næste gang? Overvejet Stockholm som næste destination?

Annonce:
Flyhjælp.dk