Maling – Billig maling? Gori, Dyrup eller PP Mester Maling?

Indeholder reklame via affiliate links for:

Malgodt.dk, 10-4.dk, Malogspar.dk, 3Byggetilbud.dk,
Hcfarver.dk og MestersMaling.dk.

Maling er noget man skal bruge engang imellem!

Lige om lidt, skal vi i gang med at male og i den forbindelse er vi meget opmærksomme på at vælge en god maling, så vi ikke får et skidt indeklima. Hvilken maling er så den bedste? Det er der nok næppe bred enighed om, men her kan du få et indblik i hvorfor vi valgte som vi gjorde.

Ja, maling er måske ikke den mest interessante ting, at kaste sig over, men det skal jo gøres engang imellem. Har din partner ikke udleveret en ønskeseddel, så kunne en spand maling, mårske fungere som en alternativ gave, eller blot et påskud til at stuen eller noget andet trænger til en opfriskning i vinterhalvåret, hvor man alligevel ikke kan lave så meget udenfor. Maling er ikke bare maling, nej, skal du have noget ordentligt, så kig efter en miljømærket variant. Man må heller ikke gå ned på udstyr, pensel og malerrullers kvalitet er også afgørende for det færdige resultat.

Maling er sådan en ting, der er nem at bestille online. Du kan sidde hjemme i sofaen og vælge de rette farver, hvor efter du blot skal lægge varerne i kurven og godkende på MobilePay. Nemmere bliver det ikke.

Maler væggen

Typiske spørgsmål

Hvilken maling skal jeg vælge?

Skal du male dit køkken så anbefaler vi en maling, der kan klare lidt vand. Det er næste uundgåeligt at der ikke kommer lidt vand på området, når der er tale om et køkken. Skal du derimod male et toilet eller badeværelse, så skal du kigge vådrumsmaling. Skal du male bryggers, så kan du overveje en vådrumsmaling eller en maling der tåler vandstænk. Det afhænger af hvor meget vand du regner med at bruge i dit bryggers. For resten af huset er der næsten frit valg, til stue og værelser, skal du blot bruge en almindelig væg- eller loftmaling. For et godt indeklima, kan du overveje en Svanemærket maling.

Hvor kan man købe maling online?

Der er mange muligheder, lige fra malerbutikker til online byggemarkeder. Vi har valgt at fremhæve følgende i denne artikel: Malgodt.dk, 10-4.dk, Malogspar.dk, Hcfarver.dk, Homeshop.dk og MestersMaling.dk. Vores script indhenter kun priser fra disse leverandører, hvis der kun vises få varer, skyldes det at butikken ikke har den pågældende vare.

Hvad skal jeg bruge til min bordplade?

Hvis du har en træbordplade, skal den løbende vedligeholdes. Her gælder det om at give den bordpladeolie, som gør træet modstandsdygtigt over for fugt, vand og snavs. Se nogle af mulighederne her.

Hvordan undgås man synlige penselstrøg?

Det kan være meget svært at undgå på gør-det-selv folket og en del nemmere for den erfarne maler. For os amatører er malerrullen vist den sikre vinder.

Hvor finder man billig maling?

Billig maling er er vidt begreb, for er det billig loftmaling, billig vægmaling eller f.eks. billig træmaling du er ude efter? Lad os finde et par eksempler. Når man kigger på maling, så skal man huske at kigge på antal liter, samtidig med at man kigger på prisen. For en maling med 1 liter kan se billig ud, sammenlignet med en spand på 10 liter.

Hvid vægmaling fra Dyrup

Denne hvide vægmaling fra Dyrup, beskrives som værende ekstra dækkende, tyk i konsistens og nem at arbejde med. Vi har hentet følgende priser på denne maling. Spand på 4,5 liter.

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.

Hvid vindues-/dørmaling fra Gori

Denne hvide vindues- og dørmaling fra Gori, kan anvendes både ud- og indvendig side af vinduer samt yderdøre som er grundet eller tidligere behandlet.

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.

Et af de steder hvor man kan finde f.eks. maling er hos Malgodt.dk. Malgodt.dk er ikke er misvisende navn, da siden både har over 4.000 positive anmeldelser på Trustpilot.dk og siden er E-mærket! Du kan derfor trygt handle hos Malgodt.dk. Du finder et bredt udvalg i indendørs maling, udendørs maling og tilbehør som f.eks. malerruller, pensler, spartel og afddækning m.v. Går du som os op i at miljøet skal være i orden, så kig i kategorien Miljømærket maling, her finder du produkter fra både Jotun, PP Mester Maling, Yunik og Caparol. F.eks. PP Mester Maling er kvalitetsmaling som er produceret her i Danmark som et datterselskab til Flügger, som de fleste nok har hørt om.

Et andet sted hvor man kan få kvalitets maling er hos 10-4.dk. En af fordelene ved 10-4.dk er at din bestilling kan leveres til døren i hele Danmark. Så er det bare at få malet, det vil give hjemmet et friskt pust. Vi tjekkede selvfølgelig lige butikkens omdømme! Med over 7000 positive anmeldelser på Trustpilot.dk så kan det jo ikke være helt galt! Man må også sige at 10-4.dk lever op til sit navn, et fornuftigt udvalg der dækker over maling til en lang række formål. Tapet, Indendørs maling, Udendørs maling og Vægbeklædning, blot for at nævne nogen af produktkategorierne. Så du kan finde langt det meste du skal bruge, hvis ikke det hele!

Hvad siger fagmanden?

En af vores gode venner er maler og det påvirker naturligvis vores valg, når han anbefaler noget, vi har derfor besluttes os for at følge hans råd og købe PP Mester Maling i denne omgang. Vi ønsker ikke at anvende plastikmaling, da det er ret tæt og sjældent tillader det malede materiale at ånde og dermed holder på fugten. På mange overflader kræver plastikmaling en grunder, før der kan males.

Gider du heller ikke male?

Er der meget der skal males? Så er det nogle gange bare nemmere, at få en rigtig maler, til at male det hele. Alternativet er at ungerne skal lægges i seng og i skal bruge hele aftenen, i flere dage, på at male. Hvad i kan klare på et flere aftenener, kan maleren klare på en enkelt eller to dage. Hvad koster det at få malet? Beskriv din opgave her og få et tilbud.

Hvad skal du male på?

Har du som os et 70'er hus med indvendige gasbeton vægge, så er det nemt at lime glasvæv op. Det skal selvfølgelig tørre op, før du kan male. Det kan gøres, men du kan også aftale med maleren at han klarer den del. Vi har prøvet begge dele og kan afsløre at maleren er yders effektiv i forhold til os, på den opgave. Men har du et endnu ældrehus f.eks. fra starten af 1900, så er der en risiko for at du har celotexplader bag tapetet. Finder du celotexplader, så fjern dem, da de er brandfarlige.

Husk at købe forgrundet, så du ikke skal så og grunde glasvæv, før du kan male. Vi der derfor frasorteret ugrundet i nedenstående oversigt. Ofte kan man finde glasvæv og maling samme sted.

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.

Glasvæv N135 forgrundet kr. 2.049,00,-
Glasvæv N135 forgrundet

2.049,00,- pr. stk. (Spar: ,-)


Maling udendørs

Vi skal have gjort noget ved træværket på huset, men da ingen af os er uddannet maler eller håndværker, har vi snakket med et par fagfolk om hvad der skal til.

Vi kender heldigvis en maler, som har en god ide om hvad der skal til. Vi har noget trykrimpæneret træ, som vi gerne vil have malet sort. Maleren oplyste at han nok ville lade det tørre et par måneder, før det blev behandlet. Aller helst vente et årstid. Men hvis træet sidder udsat, så ville han starte med at give det en gang træolie i slutningen af August, så træet er beskyttet mod fugt vinteren over. Hvis træet er tørt, kan man give det et lag maling. Næste år i slutningen af August er træværket tørret op og vil kunne males med et ekstra lag.

Godt med gode kontakter

Vi kender heldigvis også en tømrermester, som har en god ide til hvad der skal til. Hvis det ikke skulle males, så ville han give det en gang GORI 22. GORI 22 er en grunder til ubehandlet træværk, der er særdeles velegnet til f.eks. hegn, vinduer, døre, tagudhæng, vindskeder, beklædninger, carporte m.m. Det er et tyndt produkt, der let trænger ind i træet og beskytter mod vand, revner, råd og svamp. GORI 22 klarer det dog ikke alene, men skal efterbehandles senest efter 2 uger.

Læs mere om GORI 22 her (Reklamelink)

Håndværkerne kunne fortælle at man ofte ser træet malet før montering, er træet tørret godt igennem, så er der heller ikke noget problem i det. Men er træet friskt og vådt f.eks. ny trykimprægneret så er det noget skidt at male det. Ved maling af træet, indkapsler man fugten i træet, hvilket ikke er godt for holdbarheden. Nyt trykimprægneret træ har typisk en fugtighed på 25% ved levering. Fugtigheden skal ned på 15% før du kan male på det, en god tommelfingerregel siger at du dermed skal vente et år, før du maler. Brug en oliegrunder eller en anden spærre grunder.

Men hvordan finder man fugtigheden i træet? Man anvender en af nedenstående fugtmålere.

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.

GeoFennel FHM 20 fugtmåler kr. 1.245,00,-
GeoFennel FHM 20 fugtmåler

1.245,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
GeoFennel FFM 100 fugtmåler kr. 1.325,00,-
GeoFennel FFM 100 fugtmåler

1.325,00,- pr. stk. (Spar: ,-)