Ny computer? Hvad skal man vælge

Indeholder reklame via affiliate links for:

Sharkgaming.dk, Proshop.dk og Computersalg.dk

Der er mange meninger, om hvad der er bedst, når man kigger efter ny computer. Nogle sværger til stationære endnu, men andre vil have bærbare computere, men andre klarer alt på mobil og tablet i dag. Computervalg er nok en religion i sig selv. Derfor bygger denne artikel også på egne erfaringer og holdninger.

Hvad skal man kigge efter, når man skal have ny computer?

Det afhænger af hvad du skal bruge den til? Skal du bruge en spille maskine, så skal den have mange ram, en hurtig processor, hurtigt grafikkort og en stor harddisk. Skal du bruge en computer til grafisk design, så skal den ligeså have mange ram, en hurtig processor og en stor harddisk, der kan håndtere de store og tunge grafiske filer. Skal du bare bruge computeren til internet surf, eller lidt regnskab i excel, så kan du nøjes med en billig computer. Hvis du bare skal surfe på nettet, så køb dig en tablet. Den er ofte hurtigere end en computer, og nem at håndtere i sofaen, i bussen eller i toget.

Den hurtige computer

Hvis du som mig, er interesseret i en hurtig computer, så gå efter en computer med SSD disk. I modsætning til de gamle harddiske som drejer rundt og lægger dine data på en eller flere skiver inden i, så fungere SSD disken digitalt. Det sikre en hurtigere data behandling og så larmer den ikke som en gammeldags harddisk gør. Hvis computeren skal holde i mange år, så vinder stationær ofte over den bærbare computer. Da en stationær computer ikke er afhængigt af en batterilevetid. Dertil kan den stationære opdateres nemt og defekte dele udskiftes.

Den bærbare computer

Er det en bærbar du skal bruge? Kig efter batteritiden, den skulle jo gerne kunne holde i flere timer, når du er i møde eller til undervisning. Det er jo ikke altid man har en stikkontakt i nærheden. Et lavt strømforbrug vil desuden kunne ses på elregningen. Så det er jo også værd at tage med. Kig efter “Energy Star” mærket, så er du på rette vej.

Gode valg til en ny computer

Et godt valg, er en computer der passer til dit behov. 15″ skærm har i mange år, været tæt på standard på bærbare. Skulle der være rigtig stor skærm på, så købte man en med 17″ skærm. I dag er det blevet mere almindeligt med 14″ skærm, da de ikke må fylde for meget. Dermed går man også ofte på kompromis med nummertastatur. Skal du have en PC der sparker røv, så plejer jeg at kigge efter Intel, minimum 250 GB SSD, men gerne 512 GB, en CPU på minimum 2,0 Ghz. og minimum 8 GB ram.

Er målet derimod en billig computer, som bare skal holde et par år og ikke har de store krav, så er der en lang række muligheder hos Computersalg.dk hvis man holder sig til Lenovo. Er du derimod græsk katolsk mht. mærker så tjek udvalget af computere her. Selv om du har en masse harddisk plads, så er det en skam, hvis computeren dør og du ikke har backup. Husk derfor at få opsat noget online backup i tide.

Sikker på det ikke skal være en gamer computer?

Skal du have en gamer pc, som virkelig sparker røv? Så har både Computersalg.dk og Proshop.dk de har et bredt udvalg af bærbare og stationære pc'er, herunder stationære spille computere. Skal du bruge en computer fuld af kræft så er Proshop.dk også stedet! Hos Proshop har de et bredt udvalg af gamer pc'er fra forskellige leverandører. Her er du altid sikret et rigtig godt tilbud på en stationær eller bærbar computer.

Men hvad er forskellen på en gamer computer og en almindelig computer? Ja foruden en masse ram, cpu kræfter og hurtig disk, så har en Gamer pc også et kraftigt grafikkort. Det kan desuden være en skarpere skærm og en hurtigere mus der giver den helt unikke og oplevelsesværdige specifikation. Se udvalget af Gamer PCer her. Man finder desuden et stort udvalg af både stationære og bærbare gaming computere hos Sharkgaming.dk – Se her under.

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.

Mighty Deep Blue Gaming PC kr. 18.499,00,-
Mighty Deep Blue Gaming PC

18.499,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
TILBUD
Max Bite Extreme Gaming PC kr. 4.499,00,-
Max Bite Extreme Gaming PC

4.499,00,- pr. stk. (Spar: 500,-)
Max Bite Esport Edition Gaming PC kr. 5.999,00,-
Max Bite Esport Edition Gaming PC

5.999,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
Max Bite Bloodlust Gaming PC kr. 7.999,00,-
Max Bite Bloodlust Gaming PC

7.999,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
Max Bite Hunter Gaming PC kr. 6.999,00,-
Max Bite Hunter Gaming PC

6.999,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
Shark Ultimator Gaming PC kr. 11.499,00,-
Shark Ultimator Gaming PC

11.499,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
Mighty Shark Ultimator Gaming PC kr. 19.999,00,-
Mighty Shark Ultimator Gaming PC

19.999,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
Shark RGBeast Gaming PC kr. 16.999,00,-
Shark RGBeast Gaming PC

16.999,00,- pr. stk. (Spar: ,-)

Find de billige blækpatroner og toner til din printer her.

Hvorfor Lenovo?

Der var engang hvor IBM sad tungt på det professionelle computer marked. Men efterhånden som computeren blev hver mands eje så kom der også andre spillere ind. IBM spillede dog fortsat en rolle, når det gjaldt stabile systemer til virksomheds brug. Siden 2005 har du dog skulle kigge efter et andet mærke, når du skulle være sikker på en driftssikker løsning. Der skete nemlig det at IBM solgte sin pc-forretning til Lenovo. Lenovo har derfor overtaget den position som IBM havde på markedet. Lenovo er i dag en af de største computer leverandører i verden. Nyt navn, samme kvalitet!

Hvad med de andre mærker?

Et andet mærke er Acer, der kommer fra Taiwan og kan fås stort set alle steder. Acer er det jeg vil kalde et billigt mærke, da man ofte ser dem på tilbud rundt omkring. Acer er også en meget yndet studie pc, grundet den lavere pris. Acer laver dog også dyrere computere, men vil nok altid have sådan et discount stempel over sig. Har tidligere hørt folk omtale Acer som bambus pc'er. Det udtryk falder godt i tråd med den ofte, lave pris. Og så er der selvfølgelig HP, MSI, Dell og Asus.

Computer

Brug for programmer til computeren?

vis din computer skal bruge programmer, ja alt fra Windows, Office eller Antivirus, så er der en dansk webshop, der tilbyder det hele og har et godt ry for god support.

Navnet på webshoppen er Fcomputer.dk – Her finder du både Microsoft Office, Antivirus, Autodesk, MAC programmer m.v.

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.

Microsoft Office 365 (Plan A3) kr. 44,00,-
Microsoft Office 365 (Plan A3)

44,00,- pr. stk. (Spar: ,-)

Sikkerhed på computeren

Skal der være styr på sikkerheden på din computer, så er Bitdefender eller McAfee nogle gode bud. Men du kan også overveje produkter som f.eks. Norton Security eller BullGuard Antivirus. Har du brug for hjælp til installationen, så kan Fcomputer.dk også hjælpe her, bare se alle de gode anmeldelser.

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.