Snedker Grundforløb OTS 2003/2004

Mente egentlig at jeg havde smidt mine fine billeder fra mit grundforløb på OTS – Odense Tekniske Skole, op på hjemmesiden men efter en del søgning i de efterhånden næsten 250+ indlæg her på sitet er det dog ikke lykkes mig at finde et eneste. Så her kommer de… Læg mærke til de fine illustrationer der præger mange af mine ting, fra tiden på Snedker grundforløbet 🙂

Skolen har fået nyt navn siden 2004, nu hedder den Syddansk Erhvervsskole, afd. Risingsvej.

Værktøjskasse + Ko (Muuuh?)

Opgave: 1 – Før man kunne arbejde skulle man bruge værktøj, og før man får værktøj skal man have et sted at lægge det! Altså må man lave en værktøjskasse. Det monstrum du ser foran værktøjskassen er en KO, et stykke værktøj du bruger til at lave tapsamlinger med, som eks. kunne være bindingsværk, eller også bare samling af næste opgave.

Ko, hjemmelavet værktøj, Snedker grundforløb

Tømrerbuk

Opgave: 2 – Man skal nu står og arbejde, men hvad skal man arbejde på? Altså må man lave en Tømrerbuk, ret simpel buk som man kan bruge til lidt af hvert.

Tømrerbuk, Snedker grundforløb

Vindue

Opgave: 3 – Nu lavede jeg så egentlig et vindue, men det har jeg desværre ingen billeder af :'(

Taburet

Opgave: 4 – Engang imellem kan det være tiltrængt med et lille hvil, men hvor skal man sidde? Altså må man lave et Taburet.. Nu har jeg aldrig været kendt for altid at springe over gæret hvor det er lavest! Så jeg kastede mig ud i det mest vanvittige projekt på min årgang. Jeg skulle ikke blot lave en taburet med en fin kant og en gang limtræ på siderne, så det så fint ud og lignede rigtig træ! Næt.. Låget skulle være noget for sig selv! Så jeg gik igang med noget hvor selv min lære vist rystede lidt på hovedet!

Taburet, Snedker grundforløb

Kigger vi på selve skelettet af denne taburet, så er det lavet af ganske almindeligt billigt tørret fyrtræ? Som så har sider beklædt med krydsfiner som er beklædt med bøgetræ i form at tynde plader man limer og præsser på i en maskine. Toppen derimod er i yderste omkreds Egetræ, så kommer der en runde Kirsebærtræ som også udgør de fire trekanter. Krydset i midten samt trekanternes fyld udføres af bøgetræ. Sindssygt ikke? Sådan her er det samlet før det blev limet sammen.

Topmønster til taburet, Snedker grundforløb

Serveringsbakke

Opgave: 5 – Engang imellem skal man jo have noget mad, så er det rart at have noget at servere det på! Så her bliver en serverings bakke en aktuel god ven. Hvorfor skulle den være mindre vandvittig end min Taburet? Selve skelettet rundt om (det mørke træ) er Kirsebærtræ, bunden består af en krydsfinerplade beklædt med Bøgetræ på bagsiden og Bøgetræ på forsiden, med undtagelse af den firkant bestående af Kirsebærtræ.

Serveringsbakke, Snedker grundforløb

Tobaksskab

Opgave: 6 – Nu ryger jeg ikke.. jo.. på røven engang imellem.. men sidste opgave på Grundforløbet som Snedker var at lave et Tobaksskab, før man kaster sig ud i sådan et projekt må man lave en tegning. Det blev der i øvrigt også lavet på alle overstående modeller. Men denne her kunne ikke være på papiret. Så den blev tegnet på et stykke masonit.

Tegning af skab, Snedker grundforløb

Det med linealen var nemt nok.. men nu skulle der tappes et stort møbel sammen.. først selve skabet, så skuffen, som søreme også skal passe præcist ind i skabet! Den afsluttende prøve! Men det lykkedes! Og skabet fungere fint endnu den dag i dag.. selv om der er gået 6 år.

Skab, Snedker grundforløb

Det faktisk ikke så ringe endda.. hvis jeg selv skal sige det! Men det stopper ikke her.. for nu har man brugt et par måneder på et Grundforløb som snedker på Odense Teknisk Skole årgang 2003/2004. Så man har efterhånden tilegnet sig kørekort til lidt håndværktøj.

Havebord

Så i sommeren 2004 manglede mine forældre et havebord, så det her flækkede jeg lige sammen til dem.. det virker også endnu.. men trænger til en gang træbehandling.

Havebord

Annonce:
Suncharter.dk