Vedligeholdelse af træværket

Indeholder reklame via affiliate links for:

10-4.dk og Globaltools.dk.

Vi skal have gjort noget ved træværket på huset, men da ingen af os er uddannet maler eller håndværker, har vi snakket med et par fagfolk om hvad der skal til.

Vi kender heldigvis en maler, som har en god ide om hvad der skal til. Vi har noget trykrimpæneret træ, som vi gerne vil have malet sort. Maleren oplyste at han nok ville lade det tørre et par måneder, før det blev behandlet. Aller helst vente et årstid. Men hvis træet sidder udsat, så ville han starte med at give det en gang træolie i slutningen af August, så træet er beskyttet mod fugt vinteren over. Hvis træet er tørt, kan man give det et lag maling. Næste år i slutningen af August er træværket tørret op og vil kunne males med et ekstra lag.

Godt med gode kontakter

Vi kender heldigvis også en tømrermester, som har en god ide til hvad der skal til. Hvis det ikke skulle males, så ville han give det en gang GORI 22. GORI 22 er en grunder til ubehandlet træværk, der er særdeles velegnet til f.eks. hegn, vinduer, døre, tagudhæng, vindskeder, beklædninger, carporte m.m. Det er et tyndt produkt, der let trænger ind i træet og beskytter mod vand, revner, råd og svamp. GORI 22 klarer det dog ikke alene, men skal efterbehandles senest efter 2 uger.

Læs mere om GORI 22 her (Reklamelink)

Håndværkerne kunne fortælle at man ofte ser træet malet før montering, er træet tørret godt igennem, så er der heller ikke noget problem i det. Men er træet friskt og vådt f.eks. ny trykimprægneret så er det noget skidt at male det. Ved maling af træet, indkapsler man fugten i træet, hvilket ikke er godt for holdbarheden. Nyt trykimprægneret træ har typisk en fugtighed på 25% ved levering. Fugtigheden skal ned på 15% før du kan male på det, en god tommelfingerregel siger at du dermed skal vente et år, før du maler. Brug en oliegrunder eller en anden spærre grunder.

Men hvordan finder man fugtigheden i træet? Man anvender en af nedenstående fugtmålere.

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger og sorteret efter pris.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.

Temp.-/Fugtmåler Testo 605i
Temp.-/Fugtmåler Testo 605i
Temp.-/Fugtmåler Testo 605i
Fra 1.140,70,- (Spar: ,-)
GeoFennel FFM 100 fugtmåler
GeoFennel FFM 100 fugtmåler
GeoFennel FFM 100 fugtmåler
Fra 1.250,00,- (Spar: ,-)
GeoFennel FHM 20 fugtmåler
GeoFennel FHM 20 fugtmåler
GeoFennel FHM 20 fugtmåler
Fra 1.495,00,- (Spar: ,-)

Annonce:
Kajdi´s Algerens