Linkbuilding

Indeholder reklame via affiliate links for:

SEOworks.dk

Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding er at skaffe links til sin hjemmeside eller kundens hjemmeside, for det meste. Det har SEO bureauer genne mange år gjort en kunst ud af. Men der er en bagside, for det kan være svært at skaffe links til sin hjemmeside og specielt sin kundes hjemmeside, hvis man ikke lige kender en, med adgang til en målgruppe relateret hjemmeside, som vil linke.

Derfor har man i SEO bureauerne i mange år, selv bygget hjemmesider (artikel databaser) som de så skrev artikler på, med links til deres kunders websider. Da de hjemmesider bereauerne har, typisk inde holder mange forskellige emner, bliver det hurtigt en spam blog også kaldet Splog, som de tilbyder. Man kan også kalde det spam hjemmesider, men da de typisk er lavet i CMS systemet, WordPress, som oprindeligt var et Blog system, blev det til Splog. Google ikke bryder sig om den fremgangsmåde, de skriver faktisk i deres retningslinjer, at man skal undgå denne teknik.

Hvorfor lave linkbuilding?

Links til en hjemmeside, betragtes af søgemaskinerne som en anbefaling. Jo flere links, jo flere anbefalinger og derfor vil linkbuilding ofte være en del af SEO Pakken du køber. Og da anbefalinger altid er godt, vil det være noget alle er interesseret i. Men hvis varen ikke leveres ordentligt, så kan det være ligemeget.

Hvordan laver man så linkbuilding i stedet?

Du skal i stedet have gang i linkbuilding med content marketing. Det vil sige at du laver indhold som folk gerne vil linke til og så anbefaler du indholdet til potentielle kilder. Herved er det et frivilligt link du får, det er et link du ikke betaler for og det er dermed et bedre og mere sikkert link, da du ikke er på kant med Googles retningslinjer.

Hvem kan hjælpe med rigtig linkbuilding?

Det er der mange der kan, en af dem er Skjoldby & Co ApS i Roskilde. Lars Skjoldby skrev på Linkedin for 8 dage siden, at de nu var stoppet med den gamle linkbuilding og begyndt på den nye form. Du kan her læse mere om Linkbuilding her.

Jo flere links (Anbefalinger) du har, jo bedre vil dine placeringer i søgemaskinerne være. Det kan dog være svært at få samlet de rette links på egen hånd.

Derfor kan der være hjælp at hente udefra fra f.eks. SEOworks.dk det dummeste du kan gøre, er at købe en pakke udenlandske links, for du ved aldrig hvad du får med, værst af alt er at det på ingen måde gavner dine placeringer. Overstående side(r) er dog danske, så her er du på sikker grund.

Vær dog opmærksom på at køb og salg af links, med det formål at manipulere med Pagerank og dermed Googles søgeresultater er en overtrædelse af Googles retningslinjer for webmastere. Links skal man gøre sig fortjent til. Markedet for køb og salg af links er dog stort og noget der er ganske udbredt.