Vinduespudsning

Indeholder reklame via affiliate links for:

10-4.dk.

Hvem har ikke hørt om vinduespudsning i solskinsvejr? Enhver ved at det er forbudt og giver striber, men er det nu også sandt? Du kan faktisk pudse vinduer året rundt, der er blot nogle ting du skal være opmærksom på. Det der giver striber er kalk i vandet! Det er derfor rigtig godt at bruge vand fra regnvandstønden eller kondenstørretumleren, da det vand er uden kalk.

Vandet gør det ikke alene, du skal bruge 3 stk. værktøj. Skraber, Indvasker og Viskestykker (Store vinduer) eller Fiberklud (Små vinduer). Lad være med at vælge den billigste skraber! En god skraber holder længere og kan fornys med nyt gummi, når det gamle bliver slidt op. En anden fordel ved en god skraber, er at du kan skifte bladet. Hvis du f.eks. skal bruge det større eller et mindre, frem for at fumle rundt med flere forskellige skrabere. Alt i en er godt! Drop avispapiret, det trick virker ikke mere.

For at ruden kan blive vasket og resultatet bliver godt, kræver det en Indvasker. En indvasker er basalt set en svamp på et håndtag. Du bruger indvaskeren til at fugte ruden og børste skidtet væk, før du kommer og slutter af med skraberen. Fordelen ved en indvasker er helt klart at du slider mindre på skraberens gummi. Hvis du skulle køre skraberen over skidt og møg på vinduet, ville den blive hurtigere slidt. Er ruden meget beskidt, så vask vinduet to gange.

Vinduespudsning - Sådan gør du

Skal du i gang med at pudse vinduer i vintermånederne? Så brug varmt vand, der er ingen grund til at stå og fryse. Jeg bruger selv varmt vand, når jeg går rundt til alle vinduerne. Fordelen ved varmt vand er at vandet ikke fryser på ruden. Bager solen, så kan du med fordel smide isterninger i det kolde vand. Derved undgår du det fordamper, det gør helt klart arbejdet nemmere. Vi vasker selv vinduerne et par gange om året, jo oftere det sker, jo nemmere er de at få rene.

Husk aftørring med et tørt viskestykke

Det nytter ikke noget at tørre vinduets kanter af med et vådt viskestykke. Det bliver ikke tørt, brug i stedet et tørt viskestykke. Jo flere gange det er blevet vasket, jo bedre er sugeevnen, så de nyindkøbte viskestykker dur ikke. Brug i stedet det gamle. Har du meget små vinduer, så er det nemmere at komme ind i hjørnerne, med en fiberklud. En fiberklud fås i langt de fleste butikker. Start med at tørre i toppen af vinduet, tyngekraften gør at vandet vil løbe ned. Her efter aftørre du vinduets sider og slutter af med bunden.

Vupti, dit vindue er nu rent. Det var så egne erfaringer, hør lidt ekstra tips fra en vinduespudser her.

Hvad med en Vinduesvasker?

De senere år er der kommet en del vinduesvasker på markedet, de gør arbejdet nemmere, men gør de det bedre? Prisen på en vinduesvasker er kommet ned i et niveau hvor alle kan være med. De findes i flere fabrikater og koster typisk 300-400 kr. pr. stk. Se udvalget af vinduesvaskere her.

Annonce:
Kom i gang med investering
det er nemt med Nordnet One.
Nordnet One - En komplet løsning med lave omkostninger