Turen går til Fyn

Anslået læsetid: 3 Minutter

Egeskov – En hyggelig dag for familien

Uanset om du bor på Sjælland eller i Jylland er der kun en bro mellem dig og de fantastiske oplevelser på Fyn.

I flere somrer har jeg haft fornøjelsen af at bruge en dags tid på Egeskov, det levende slot på fyn. Vi ankom i uge 26, hvor der ikke var prop fyldt med turister, så man kunne nemt og ubesværet gå rundt og nyde udstillingerne og det gamle slot. Egeskov har alt hvad et rigtigt slot skal have, der er voldgrav, riddersal, tårne og rustinger. Foruden slottet kan du gå på oplevelse i det store museum, der indeholder biler, motorcykler og en masse Falck biler.

Foruden museets udstillinger, kan man prøve kræfter med labyrint og vandre mellem træernes toppe.

Du finder Egeskov mellem Odense og Svendborg.
Egeskov er åbent fra midten af April og frem til midten af Oktober.
Tjek eventuelt aktivitetskalenderen på hjemmesiden.
www.egeskov.dk

Egeskov, Fyn

Danmarks Jernbanemuseum

I min sommerferie på Fyn kom vi forbi Danmarks Jernbanemuseum, det ligger lige ved siden af Odense Banegård, så hvis du kommer der forbi, så hop af toget og nyd udstillingen. Det ser ikke så stort ud ude fra, men hallen er dyb og der er rigtig mange tog, både gamle damplokomotiver og nyere tog. De nyeste tog er dog de gamle røde, som der stadig kører mange af. IC3 og IC4 må du nøjes med at de modeller af. På Danmarks Jernbanemuseum får du et godt indblik i Danmarks tog historie, fra de første skinner blev lagt til den infrastruktur der fragter os landet rundt i dag.

Du kan komme ombord i gamle togvogne og prøve at sidde i et gammelt tons tungt damplokomotiv. Selv om vi alle var i midten af tyverne, så var det en fantastisk oplevelse 🙂 Vi ankom omkring frokost tid og erfarede at man kunne få lov at spise sin medbragte madpakke inde på museet. Så vi sad og spiste til udsigten af de mange tog nedenunder.

Museet er åbent alle dage 9-16 med undtagelse af nationale helligdage og toget kører lige til døren. Åbningstiderne kan svinge lidt efter sæson, så tjek hjemmesiden her under, for at blive helt opdateret på din rejsedag.

Se mere på hjemmesiden:
www.jernbanemuseet.dk

Danmarks Jernbanemuseum
Dannebrogsgade 24
5000 Odense C

Odense Jernbanemuseum

Har du set de spændene ting på Sjælland eller Bornholm? Ellers er der inspiration til den næste ferie.

Annonce:
Suncharter.dk