Turen går til Jylland

Indeholder reklame via affiliate links for:

Hvad kan man opleve i Jylland?

Jylland har faktisk mange anbefalelsesværdige seværdigheder. Danfoss Universe, Legoland, Djurs Sommerland, Fårup Sommerland, Tivoli Friheden, Den Gamle By mfl. som jeg vil skrive om, efterhånden som jeg får besøgt stederne.

Danfoss Universe

Danfoss Universe ligger på Nord Als, Så du skal enten på Motorvejen til Sønderborg og så videre af landevej. Eller med færgen Fynshav/Bøjden, afhængigt af hvor du kommer fra.

Danfoss Universe er leg og læring på en sjov måde. Der er noget for børn, men bestemt også noget for voksne. Vi var mellem 18 og 26 år, da vi var der nede, på en flot solskinsdag og havde en herlig dag.

Ud over de mange forsøg og udstillinger du kan se og foretage, så kan man selvfølgelig også prøve en tur på Segway, som er et to-hjulet køretøj der holder balancen for dig. Når man først bliver fortrolig med en Segway, så vil du ikke af igen 🙂 Prøv kræfter med vindstyrker på Beat the storm og forser klatrebanen Sky Trail.

Oplev scene showet med forsøg, brag og eksplosioner.. Børnene elsker det 🙂 Familie tur? Køb en feriepakker og bliv et par dage.

Danfoss Universe
Mads Patent Vej 1
6430 Nordborg
www.danfossuniverse.com

Danfoss Universe ligger på Als i Jylland
Billede lånt fra Danfoss Universe

Bunkermuseum Hanstholm

Hvor går ferien hen? Hvis du er en tur i Nord/Vestjylland skal du tage et smut forbi Hanstholm, hvor du finder Bunkermuseum Hanstholm på toppen af byen. Museet er bygget op om en af Bunkerne fra 2 verdenskrig og ligger lige op af en af der hvor den ene af 4 store 350 mm. kanoner var placeret da Tyskerne havde besat Danmark. I samme bunker er der optaget en enkel scene til den populære film “Olsen Banden i Jylland”.

Ude foran museet finder man en kæmpe kanon som peger ud mod vandet. Og desuden den lidt mindre kanon som jeg står ved siden af her på billedet. Ud over udstillingen inden for, har man mulighed for at prøve en tur med det gamle ammunitions tog, som køre dig ned forbi, og igennem en af de andre bunkere i området. Helt klart et besøg værd for hele familien, hvis man er på de kanter.

Bunkermuseum Hanstholm

Legoland Billund

Hvem siger at man bliver for gammel til at gå i Legoland? Jeg havde et par udmærket timer i parken på trods af Regnvejr her for et par uger siden.. Gik ikke så meget op i alle forlystelserne, det lod jeg børnene om. Nej det mest interessante var at genopleve lego bygningerne lige fra byer, lufthavn og til Nasa rumfartscenter!

Det er fantastisk hvad man kan skabe med legoklodser. Jeg har da selv i flere år leget med lego. Det findes der flere eksempler på, men desværre meget få billeder.

Lego har været min helt store passion, så da jeg så til sidst endte i lego butikken kunne jeg ikke dy mig. Måtte eje en Lego City Kranbil, som jeg så kunne sidde og samle på hotellet om aftenen 🙂

Mener helt bestemt at Legoland er et besøg værd, både for voksne og børn, unge og gamle. Man kan sagens få et par timer til at gå i parken, selv om det er regnvejr. Eller også er det bare mig, der er mere mærkelig, end gennemsnittet. Anyway fik da taget nogle fine billeder, som du kan se her under teksten 🙂

Legoland holder åbent April-Oktober, orienter dig om aktuelle åbningstider ved at klikke her.

Legoland Billund
Nordmarksvej 6
DK-7190 Billund

Legoland Billund
Legoland Billund
Terkel i Legoland

Spøttrup Borg v/ Skive

Sprøttrup Borg er fra engang i 1500-tallet, man kender ikke den præcise alder men at dømme ud fra byggestil m.v. så passer den meget godt på 1500-tallets traditioner. Spøttrup Borg havde flere ejere og blev ombygget flere gange frem til 1937 hvor borgen blev overtaget af staten for 380.500 kr. Prisen inkluderede Borgen og 338 hektarer jord. Frem til 1941 førte man borgen delvist tilbage til sit oprindelige udsende.

Mærk historien, når du vandre i de gamle rum, borgen er helt klart en besøg værd, for hele familien. Der er både tårn, voldgrav, indergård, riddersal, vold og meget mere. Så perfekt til en familieudflugt eller lidt kultur med vennerne.

Borgen som vi kender den i dag åbnede for offentligheden den 15. juni 1941.
Se mere om Spøttrup Borg's historie og åbningstider på hjemmeside: spottrupborg.dk

Spøttrup Borg
Borgen 6 A
7860 Spøttrup

Spøttrupborg

Måske du også gerne vil opleve lidt på Sjælland? Måske du skal sove først, prøv f.eks. Scandic Vejle.

Annonce:
Suncharter.dk