Isolering

Indeholder reklame via affiliate links for:

3byggetilbud.dk og Jydsk Tagteknik.

Varme, den dyre post i budgettet

Varme er en tung post i et husholdnings-budget. Det giver derfor god mening at nedbringe den udgift, hvis det er muligt. Bor du til leje så har du måske ikke de store muligheder for at gøre noget lige nu. Men har du en ejerlejlighed eller ejerbolig, så er der en masse ting man kan tage fat på. Man kan starte med at kontrollere isoleringen, her efter kan man kigge på om vinduerne er gode nok til at holde kulden ude og varmen inde. Lavenergiruder er det nye sort, så hvis du har nogle gamle vinduer, bør du overveje at få dem skiftet. Uanset hvordan dit hus er isoleret, så vil der altid være behov for at kontrollere isoleringen og få efterisoleret.

Start med loftisolering

Når man kigger på isolering, så er loftisolering et af de steder der virkelig batter, når der skal spares penge. En anden ting er hulmursisolering, det kan også mærkes på varmeregningen. Vi har skrevet en uddybende artikel omkring de forskellige typer isolering, men for at du ikke skal søge for meget i teksten har vi lavet nogle links direkte til emnerne. Der er mange steder man kan spare penge, så det gælder bare om at komme i gang! Tænk hvor meget ferie du kan holde hvis du kunne sænke vareforbruget uden at fryse?

Isolering er ikke bare isolering

Isolering er ikke bare isolering, der er flere forskellige steder og betegnelser for de steder hvor isoleringen skal placeres og optimeres. Så lad os kigge på udvalget af steder hvor fokus skal rettes mod. Hvis dine hænder er skruet rigtigt på, så kan du klare meget isolering selv. Se priserne på isolering her. Bestil online og få leveret direkte til din hoveddør. Nemmere bliver det næsten ikke, når du har bestilt, så har du tid til en kop kaffe, mens du venter på fragtmanden!

Ældre huse

I ældre huse er der sjældent isoleret mellem etagerne. Det gør at larmen fra fjernsynet i stuen, uden problemer kan høres på første sal. Ud over at isolering kan lukke for lyden, så kan den også være med til at holde på varmen. Så varmen fra underetagen bliver i underetagen, frem for at lægge sig oppe under loftet på første sal. Krybekælderen er også en synder, når det kommer til kulde nede fra. Hvis kulden kommer nedefra, så kan det afkøle huset, hvilket kan ses på varmeregningen. Den kan også give anledning til fugt og svamp, hvis der ikke er isoleret. Rockwool er bl.a. velegnet til isolering af krybekælderen. Bemærk , hvis dit hus yngre end 10-15 år, så er det højest sandsynligvis isoleret efter alle kunstens regler, og du behøver derfor ikke have fokus på dette område.

Efterisolering | Hulmursisolering | Loftisolering | Gulvisolering | Isoleringsmaterialer

Efterisolering – brug pengene lidt sjovere

Der var et afsnit af Penge på DR1, der omhandlede det at bruge penge på noget der giver flere penge. Et af de punkter der blev nævnt var efterisolering. Rundt omkring i Danmark ligger der mange ældre huse, hvor der kun er 100 mm isolering, eller måske endda mindre. Der kan derfor være mange penge at spare, hvis huset efterisoleres. I programmet blev der nævnt en tilbagebetalingstid på ca. 8 år, her spiller både energi udgiften, potentiel besparing og investering ind. Det er derfor en god ide at alliere sig med fagfolk.

Hvad koster efterisolering?
Få et tilbud
det er da sjovere at spare på varemen.


Indhent nogle tilbud

Inden du vælger den første og bedste håndværkere, er det altid en god ide at indhente nogle tilbud, så man får den bedste eller rigtige pris. Den nemmeste måde at gøre det på, er ved at få 3 tilbud samtidig. Få 3 uforpligtende tilbud på isolering, fra 3byggetilbud.dk.

Isolering af tagflade - Efterisolering sparer penge

I forbindelse med en efterisolering af et parcelhus, vi håndværkeren tjekke den eksisterende isolering, samt dampspærrene. Her efter vil der blive gjort klar til ekstra isolering. Det foregår ved at man sikrer at alt ligger tæt som det skal, her efter lægges den nye isolering ud. Hvis der kun er 100 mm. isolering, svarende til et enkelt lag, så vil man typisk lægge to lag mere på, således at du kommer op på 300 mm. Her kan du så vælge om det skal være rockwool, glasuld eller granulat. Fordelen ved granulat er at man nemt undgår kuldebroer, da granulaten slutter sig tæt rundt om spær, brædder, lægter osv.

Når isoleringen er blevet lagt, og dermed blevet 200 mm. højere, vil håndværkeren slutte med at bygge en ny gangbro. Den gamle kan ikke benyttes længere, da man ikke må gå på isoleringen. Pengene fosser ud af dit hus, få et tilbud på efterisolering, bestil tilbuddet med det samme!
Ja tak, jeg ønsker 3 uforpligtende tilbud på efterisolering!

Kuldebroer? Tid til termografering

Kuldebroer er noget skidt! En Kuldebro kan nemlig medføre træk, skimmelsvamp og en højere varmeregning. Det gælder derfor om at undgå Kuldebroer, så godt det nu er muligt. Vinteren er på vej, så vi rammer nu en årstid, hvor varmetabet er størst. Det er derfor afgørende at få det stoppet, til glæde for pengepungen.

Hvordan undgår man kuldebroer?

En kuldebro opstår hvor isoleringen er mindre end det omgivende område, det kan typisk mærkes ved at området er køligere end den øvrige væg. Står det helt tosset til, så dannes der kondens på overfladen, hvilket giver sorte streger, når støv og skidt sætter sig fast. Det er en blanding der giver gode vækst betingelser for skimmelsvamp.
Har du ikke isoleret nok eller er ydervæg i kontakt med den indre væg, ja så kan problemet opstå.

Termografi viser kundebroer

Hvordan finder man kuldebroer?

Via en termografisk undersøgelse, en form for digital temperaturmåler, kan man afsløre henholdsvis en varm og en kold væg. Her vil det også være tydeligt om huset har fået en hulmursisolering. Termografi afslører således de kolde områder, hvor kuldebroerne er opstået. Kolde områder vil på skærmen fremstå som blå, mens de varme områder vil være røde. Det er muligt at købe Termografen til privat brug, men det kræver uddannelse at tolke dens afløsning. Det er derfor ikke for amatører at foretage målingen, selv om det ser nemt ud. Det gælder nemlig om at lokalisering kuldebroen og afhjælpe problemet på den bedste måde. Kuldebroer kan opstå på alle husets falder, gulv, loft og væg.

Termografi

Få professionel hjælp til problemet

Find ud a, præcis hvor varmen forsvinder hen og ikke mindst hvorfra – få 3 uforpligtende tilbud på termografering og nedsæt varmetabet samt varmeregningen i din bolig. Bestil uforpligtende tilbud, hos 3byggetilbud.dk. Jo før du får en måling fra en energikonsulent, jo før kan du nedsætte varmeforbruget og højne husets sundhed.

Hulmursisolering vil kunne mindske varmetabet

Hulmursisolering – Sådan holder du på varmen

Isoleringen udfylder hulrummet mellem ydermuren og indermuren. Ved at hulmursisolere undgår du at varmen siver ud, kulden siver ind og dermed kan huset holde varmen. Du giver således huset en omgang, så det bedre kan holde varmen i de kolde vintermåneder.

Har du svært ved at holde varmen i dit hus? En væg består typisk af en ydrevæg og en indervæk. Imellem de to vægge er der luft, altså en hulmur. Det er lavet ud fra den teori at stillestående luft isolerer, mellem de to vægge. Det har dog den ulempe at det ikke isolerer nok, hvis du vil nedbringe din varmeregning. Et andet problem er at energien tidligere var meget billig, men efterhånden som der er lukket for kul og olie kræftværkerne rundt omkring, så er det slut med den billige energi. Det kan man heldigvis gøre noget ved, man kan nemlig give huset en gang hulmursisolering. Du giver kort sagt huset isolering i hulmuren, så det bedre kan holde på varmen, det bliver din pengepung rigtig glad for.

Hvad koster efterisolering?
Få et tilbud
det er da sjovere at spare på varemen.

Er dit hus hulmursisoleret?

Hvis du er i tvivl om svaret på det spørgsmål, så er det en rigtig god idé at få undersøgt om huset er isoleret ordentligt. Det kan man faktisk få gjort ganske uforpligtende. Ja tak, jeg ønsker 3 uforpligtende tilbud på hulmursisolering!.

Hvis dit hus er opført i starten af halvfemserne, eller her efter, så er det med stor sandsynlighed allerede hulmursisoleret efter alle kunstens regler. Det betyder dog ikke at huset er isoleret efter nutidens standarder. Tidligere brugte man nemlig kun 50-200 mm. isolering. I dag er man oppe på 300-400 mm. isolering, afhængigt af om der er tale om et “normalt hus” eller et lavenergihus. Det kan derfor stadig være en god idé at få et energi tjek.

Når man ser på nedenstående tegning, så er der ingen tvivl om hvor man helst vil betale varmeudgifterne. Jeg ville helt klart sætte pengene i Energiklasse A, min pengepung ville ikke være specielt glad for Energiklasse G. Hvor ligger dit hus?

Hulmursisolering forbede dit energimærke

Hvordan hulmursisolerer man?

Det er faktisk et meget enkelt indgreb. Man fjerner et par mursten, på husets ydervæg og herefter tilslutter man en stor slange til væggen. Derefter begynder man at blæse isolering ind i tomrummet, mellem væggene. Det kræver ikke specielt meget arbejde og er derfor både effektivt og besparende i det lange løb. Faktisk så tager det kun 1-3 år at få investeringen hjem igen, fra du har sat håndværkeren i gang, til du kan mærke det på varmeregningen.

Se i denne lille korte video, hvor simpelt det faktisk er:


Video: Bilka.dk

Hvilket materiale skal man vælge?

Som udgangspunkt så findes der 4 materialer man kan vælge imellem, når hulmuren skal isoleres. Hvad du skal vælge til dit hus, kan du rådføre dig med din fagmand om.

Første mulighed er Stenuld (Også kendt som Rockwool) bestående af granulat der kan blæses ind i muren. Granulaten er typisk for tyk til at den kan blæses ind gennem et lille rør, det kræver derfor at man fjerner mursten, som vist på overstående video. Det er den dyreste løsning at vælge.

En anden mulighed er Glasuld, lige som Stenuld, består den af granulat der kan blæses ind i muren. Effekten ved glasuld er ca. den samme som ved Stenuld.

En tredje mulighed er Papiruld, fordelen ved papiruld er at den kan blæses ind via et ca. 2 cm. bredt rør. Man kan derfor nøjes med at bore et hul i væggen, frem for at fjerne sten. Hvis man ser på effekten af Papiruld, så isolerer det cirka lige så godt som Rockwool.

En fjerde mulighed er Flamingo (polystyren isolering), flamingo anvender man i forvejen til bl.a. gulvisolering og i forbindelse med gipsplader til indvendig efterisolering. Flamingo har den laveste lamdaværdi (udtryk for varmeisolerende egenskaber), kan ikke suge vand og kan blæses ind gennem et rør på ca. 2 cm i diameter. Derved kan man sige at flamingo er den bedste løsning. Der er dog ulemper, for hvis du laver et hul i væggen, så kan flamingo kuglerne rende ud.

Hulmursisolering og priser?

Det er jo egentlig ligemeget hvad det  koster, når vi allerede har konstateret at det er tjent ind på 1-3 år. Men det er nu alligevel meget rart at have en idé om prisen, når man skal tjekke pengepungens muligheder for investeringer.

Prisen ligger omkring 100-200 kr. pr. kvadratmeter mur. Prisen varierer efter hvilket materiale man vælger, så derfor er det en rigtig god idé at få et uforpligtende tilbud, for at kende den nøjagtige pris. Bestil 3 uforpligtende tilbud på hulmursisolering.

Loftisolering – Undgå at fyrer for gråspurvene.

Varmen stiger op og derfor giver det god mening at lukke for varmen i loftet, så den bliver inde i huset. Hvis varmen bare står og siver ud, så fyrer du for gråspurve der ikke er med til at betale for varmeregningen. Sørg derfor at have et godt lag isolering på loftet. Typisk lægger man op til 300 mm. i dag, hvis der er tale om et almindeligt hus, og op til 400 mm. hvis der er tale om et lavenergihus.

Loftisolering

Loftisolering er et af de steder hvor der kan være mange penge at spare, hvis isoleringen opdateres til nuværende standarder. Er dit hus af ældre dato, så er der typisk kun 50-150 mm. isolering oven på loftet. I dag benytter man mellem 300 og 400 mm. Der vil være en væsentlig varmebesparelse at registrere hvis du går fra 50 til 300 mm. Et godt isoleret hus gavner ikke kun din pengepung, men også miljøet. For alt det du sparer i varme, det bidrager også til et bedre Co2 regnskab. Til gavn for os alle sammen!

Hvad koster efterisolering?
Få et tilbud
det er da sjovere at spare på varemen.

Ekstra isolering på loftet

Det er faktisk ikke specielt besværligt at forbedre isoleringen på loftet. En håndværker kan afhængigt af arealet klare den opgave på en enkel dag. Det eneste du faktisk skal gøre er at få nogle tilbud og så beslutte, i samråd med håndværkeren, hvilken type isolering du ønsker. Man kan som privatperson godt lægge nogle isolerings-måtter ud, men hvis det skal gøres 100% ordentligt, så man undgår kuldebroer, hvor kulden kan trænge ind, eller varmen kan trænge ud, så få en erfaren håndværker til at gøre det. Det koster typisk lidt penge her og nu, men de er hurtigt tjent ind på varmeregningen.

Video: Bolius.dk

Skal dit loft have samme tur som i videoen? Få 3 uforpligtende tilbud på loftisolering! Udfyld formularen på næste side og du vil blive kontaktet hurtigst mulig, med henblik på udarbejdelse af tilbud. Få 3 uforpligtende tilbud på isolering her

Når du opgraderer din isolering, så er det en god idé samtidig at kontrollere din dampspærre, den skal være tæt, uden huller og slutte tæt hele vejen rundt. Hvis den ikke er i orden, bør den skiftes, inden ny isolering monteres. Så starter man nemlig fra en frisk, alternativt kan man reparere den eksisterende, hvis skaderne er små.

Hvilke materialer kan anvendes?
Traditionelt har man brugt både glasuld, stenuld og rockwool. Men de senere år er papiruld vundet frem på markedet, papiruld har den fordel at det er relativt billigt, det isolerer rigtig godt, og selv om det er papir, så er det brandhæmmende. Selv om papir normalt er brændbart, så er papiruld behandlet så det er brandhæmmende. I samarbejde med din håndværker kan du beslutte hvad der er best til dit loft.

Isolering lægges i gulv

Gulvisolering – så du ikke får kolde fødder.

Selv uden en krybekælder kan der komme kold luft fra et uisoleret gulv. Mange huse fra starten af 1900’tallet har trægulve, lagt oven på bjælker, som igen støtter på soklen. Der er således ingen isolering under gulvbrædderne. Det kan give kolde fødder. I dag vælger man ofte at støbe grunden og så lægge enten massivt træ eller lamelgulve.

Gulvisolering er en type isolering dine fødder vil blive glade for. Der er nemlig ikke noget værre end kolde fødder. Man kan selvfølgelig tage sutsko på, men det var da sjovere hvis man kunne gå barfodet rundt uden at bekymre sig om at blive forkølet, som følge af træk fra gulvet.

Da gulvet ikke på samme måde bliver udsat for kulde, som ydrevægge, så er det ikke en lige så effektiv investering, som f.eks. hulmursisolering, der tjener sig hurtig hjem. Gulvisoleringen har ikke den samme hurtige effekt, og tilbagebetalingstiden er derfor længere. Det giver dog stadig god mening i det lange løb.

Hvilken type isolering kan jeg vælge?

Når der er tale om gulvisolering, så kan man faktisk vælge mellem en masse former for isolering. Stenuld og Glasuld er de to mest håndgribelige, skal håndværkeren alligevel involveres, så kan man også vælge papiruld, flamingo eller granulat. Mens Stenuld og Glasuld kræver at gulvet fjernes, for at man kan komme til at isolere, så kan flamingo, papir og granulat blæses ned under gulvet, enten oven fra, eller fra kælderen. Rådfør dig med din håndværker om dine muligheder.

Hvad koster gulvisolering?

Det er altid godt at indhente flere tilbud når man skal i gang med isolering af gulv, så man ved at man har fået den bedste pris. En nem måde at gøre det på er ved at få 3 uforpligtende tilbud. Du klikker blot på linket og udfylder formularen på næste side. Her efter vil du modtage 3 tilbud på din opgave. Naturligvis helt uforpligtende. Via denne service ved håndværkerne at de skal komme med det bedste tilbud, for at blive valgt af dig. Så du kan tro de spidser blyanten.

Du skal nok regne med et par hundrede kroner pr. kvadratmeter, hvis en håndværker skal stå for opgaven. Prisen afhænger af hvilken type isolering der vælges og hvordan den skal forarbejdes for at blive monteret under dit gulv. Men i stedet for at gætte så få i stedet sendt bud efter 3 uforpligtende tilbud. Så ved du præcis hvad det koster.

Du kan selvfølgelig også vælge at isolere selv, så sparer du pengene på håndværkeren. Se priserne på isolering her. Bestil online og få din isolering leveret til døren.

Lægger gulv oven på isolering

Hvad koster efterisolering?
Få et tilbud
det er da sjovere at spare på varemen.

Hvilke former for isolering findes der?

Der findes flere forskellige materiale man kan vælge imellem, når man skal isolere sit hus. Her kigger vi på nogle af de mest almindelige typer. Der er fordele og ulemper ved alle typer isolering, så hvilken type der passer til dit hus er der ikke nogen endelig manual på.

Glasuld isolering

Er som navnet antyder fremstillet af bl.a. glas. Kendes også under navnet Isover. Det er et let materiale, ikke lige så brandsikkert som eksempelvis stenuld. Det fylder ikke meget når det er pakket sammen, men det kan støve og det kan klø og irritere huden. Prisen er til gengæld i et fornuftigt niveau, der er til at betale. Kan anvendes til bl.a. lofter, tagkonstruktioner, skillevægge og etageadskillelser.

Flamingo isolering

Flamingo isolerer godt mod varme, men er ikke specielt lydisolerende. Det afviser fugt, men er brændbart. Flamingokuglernes lette runde form, gør at de let løber ud ved huller i væg eller loft, men det er nemt at arbejde med, og fås til en fornuftig pris.

Leca isolering

Førhen er leca både blevet brugt til hulmursisolering og isolering under gulve der skulle støbes, eks. til flisebelægninger. Leca, der består af ler har mange gode egenskaber, men isolerer ikke lige så godt som mange af de andre isolerings materialer.

Papirisolering

Papirisolering fremstilles af genbrugs papir. Der er således tale om en miljøvenlig isolering, der er både brandsikker og energirigtig. Papirisoleringen er både med til at forbedre indeklimaet og hjælpe på miljøet. Der er ikke helt enighed i branchen om hvorvidt papirisolering er den bedste løsning. Så den ene håndværker vil sikkert sige at det er en god idé, mens den anden vil mene at alternativet til papiruldsisolering er bedre.

Isolering med granulat

Fordelen ved granulat er at det kan blæses ind. Man behøver således ikke gå og skære isolerings pladerne til i de rette størrelser. Granulaten flyver ind og lægger sig rundt om forhindringerne, på den måde undgår man nemmere kuldebroer.

Stenuld / Rockwool

Stenuld fremstilles ved at smelte sten. Det isolerer godt og kan bruges til næsten alle former for isolering, herunder krybekælder, lofter og hulmur. Stenuld smelter først ved 1000 grader og kan tåle at blive udsat for ild i to timer. Det er derfor et rigtig godt materiale at vælge, når huset skal tætnes!

Træfiberisolering

Fordelen ved træfiberisolering er at det isolerer godt. Som en lille bonus, så giver det ingen kløe. Som nogen andre isolerings produkter har en tendens til. Træfiberisolering omtales som fremtidens isolering, da det er et miljøvenligt og bæredygtigt produkt. Med en brandklasse B, er det kun blevet endnu mere attraktivt at benytte dette materie.

Annonce: