Mange temaer til WordPress et konstrueret sådan, at de kan fungere på mange sprog. For at undgå alt for mange kodede filer, så placerer man sproget i eksterne filer, som så kan anvendes eller rettes efter behov. En sådan sprogfil hedder typisk: .PO, .POT eller .MO
Sprogfilerne er nemmest at redigere hvis man har det rette software. Her kommer programmet PoEdit ind i billedet.
Med PoEdit åbner du de filder du skal ændre, og her kan du så nemt indsætte det oprindelige sprog ved siden af din oversættelse, så det der bliver vist er eks. på Dansk, frem for på Engelsk, eller hvad det oprindelige sprog nu er.
Husk nu må ikke ændre i teksten på det oprindelige sprog, da hjemmesiden så ikke kan genkende den oprindelige sætning og erstatte den med den oversatte.
PoEdit kan hjælpe med oversættelsen
For at få fat i dette herlige stykke software, skal du downloade og installere PoEdit, det er heldigvis gratis
Hent PoEdit på: http://www.poedit.net/
Er der en nemmere løsning?
Ja du kan f.eks. installere Loco Translate, som giver mulighed for oversættelser, uden du skal rode med filer.
Så bliver det sjovere at rette oversættelserne i teksten.
Webside på flere sprog
Hvis du godt kunne tænke dig at præsentere din hjemmeside på flere sprog, så er WordPress svaret på dine ønsker. Ved hjælp af en tilføjelse kan du dele dine oplevelser og viden på flere sprog og det helt uden at kæmpe med oversættelse.
Den hurtige måde at gøre det på er at tilføje en kode til Google Translate, men det tvivlsomme computer sprog Google Translate kan levere, er ikke så professionelt at se på. Det bedste er enten at få en sprogkyndig til at oversætte din tekst eller selv skrive hvis du har evnerne.
Behøver jeg så to eller flere websider?
Nej du kan styre det hele på en webside. Et eksempel kunne være, at du gerne ville have et cms system med flere sprog. Så installerer du tilføjelsen på din hjemmeside og indsætter dine tekster.
Hvilket plugin skal jeg vælge?
Et bud kunne være Qtranslate, det virker efter hensigten og du kan konfigurere hvordan din adresse skal se ud. Der er 3 forskellige muligheder i skrivende stund. Du kan tilføje en lang liste af sprog til din hjemmeside med dette plugin. Det er i øvrigt ganske gratis at hente fra WordPress Plugin database.
En anden mulighed er WPML – The WordPress Multilingual Plugin
Det er tilgengæld ikke gratis. Men findes i en fuld version og i en light version.
Du kan læse mere om dette plugin her, og se en lille præsentations video.