Tjen penge på din hjemmeside

Indeholder reklame via affiliate links for:

Marketers.dk, Partner-Ads, DanDomain.dk

Hvad bør du overveje som det første?

Nr. 1 – Du skal ikke oprette en hjemmeside eller en blog med det formål at tjene penge på annoncer, det bliver ikke nemt. Du skal oprette en hjemmeside med det formål at hjælpe andre, med det formål at fortælle om noget andre kan bruge, eller med det formål at præsentere eks. din virksomhed. I sidste tilfælde, altså hvis du som mig, har en virksomheds side, så vil jeg ikke anbefale at klistre den til med annoncer over det hele, det virker useriøst. I mit tilfælde har jeg dog valgt at anbefale tjenester eller virksomheder, som jeg samarbejder med.

Nr. 2 – Lad være med at klistre din hjemmeside over med reklamebannere fra top til tå. Kunne godt linke til nogle eksempler, for at vise nogle skræk scenarier, men det vil jeg undlade. Nogen annonce netværk har grænser for hvor mange annoncer du må sætte på samme side, det gælder f.eks. Google Adsence. Husk derfor at at læse betingelserne, før du går i gang.

Nr. 3 –  Hvis du starter ud med det lette, Google Adsence, så husk at overholde reglerne. Hvis du ikke gør som Annoncøren siger, så risikerer du at de lukker for dine annoncer, og så er det slut med at tjene penge. Lad også være med at omtale dine annoncører, eller deres produkter i negativ tone, det vil de ikke syntes om.

Nr. 4 – Når du med Google Adsence har vist at siden kan få trafik, så kan du overveje Affiliate marketing. Hvor du i stedet for en pris pr. klik, får en lille provision pr. henvisning, størrelse afhængigt af branche og vare/service.

Lad os så komme i gang, sådan tjener du penge online!

Et godt sted at starte, så kan du finde god inspiration og hjælp er på Marketers.dk.
Et andet godt tip er at læse SEO-LEX om SEO, eller SEO-TUNING om DanDomain webshop og WordPress Kursus der alle er skrevet af SEO eksperten Thomas Rosenstand. Så er du godt rustet! 

Går ud fra at du allerede har en hjemmeside, ellers kan du oprette en her, fuld af godt indhold, eller i det mindste har planer om at lave det. Du får nemlig det bedste resultat, hvis du starter med noget fornuftigt. Når det er på plads, så skal du kigge på hvordan du vil annoncere, skal det være Google Annoncer (Dem der også findes når du søger på Google), skal det være Banner annoncer, dem du kan møde på bl.a. Tv2's hjemmeside eller ønsker du at sælge nogle annonce pladser til bestemte firmaer? De to første kan alle komme til, den sidste, kræver at du har en hel masse trafik på din hjemmeside, så du får svært ved at sælge annonce pladser, hvis du kun har 2 besøg om dagen.

Lad os nu kigge nærmere på de forskellige løsninger, som jeg kort fortalte om lige før.

Google Annoncer

For at komme i Gang med Google Adsence, som det hedder, så skal du have en Google Konto. Det kan være en Gmail eller en adgang til en anden af google's funktioner. Har du ikke en, så tager det kun 2 minutter at oprette. Når det er gjort så går du til Google Adsence. Her opretter du de annonce enheder du skal bruge og så indsætter du dem på din side. Google har et sæt regler der skal overholdet, din side må f.eks. ikke indeholde noget pornografisk, noget ulovligt eller andet krænkende indhold. Men hvis du kan leve med det, så tilpasser annoncerne sig selv til din sides indhold. Handler din side om biler, så vil annoncerne også handle om biler.

Banner annoncer

En anden ting du kan prøve er banner annoncer, det kan dog være svært, da browser tilføjelser som AdBlock fjerner reklamerne. Man kan sige at AdBlock går ind og manipulere med hjemmesiderne, i det at den fjerner hjemmesidens indtægts grundlag, i sidste ende så kan det føre til nedlæggelse af websiden, eller opkrævning af betaling, for at læse indhold, som man bl.a. ser på Jyllands Postens hjemmeside, og flere aviser er fulgt efter. For at få bannere på din hjemmeside skal du oprettes hos et Affiliate netværk. Du kunne f.eks. kigge nærmere på danske Partner-Ads. Det er ganske gratis at oprette sig på et affiliate netværk, men før du kan tjene penge, kræver det ofte at annoncørerne godkender din ansøgning om at bruge deres annoncer.

Partner-Ads

Sponsoreret indhold

Har du en mode blog eller anden niche blog, så kan det være smart at få sponsor gaver fra virksomheder, og så anmelde/omtale deres produkter på din blog. Du skal dog passe på med ikke at lave skjult reklame for virksomheden, da det er ulovligt. Husk derfor at skrive dine blog indlæg at der er tale om en reklame, hvis det du skriver er en reklame for et bestemt produkt, hvor du har modtaget penge eller gaver. Specielt hvis du har en mode blog, som er meget in i øjeblikket, så kan der være penge at tjene på dette koncept. Men du skal være god, for der er rigtig rigtig mange der skriver om mode, så hvorfor skal folk lige præcis besøge din hjemmeside?

Så kom vi igennem de 3 mest almindelige måder, hvorpå du kan tjene penge på din hjemmeside eller blog. Tilbage er der kun at sige held og lykke med at komme ud over stepperne. Lad være med at lægge alle æg i samme kurv, hvis du bliver uvenner med den ene annoncør, så gælder det om altid at have et alternativ. Sidst men bestemt ikke mindst, de penge du tjener på din hjemmeside er skattepligtige, så husk at betale din skat, inden skat kommer og spørger hvor du får pengene fra!

Sådan bliver du bedre!

Man siger at øvelse gør mester, det er da også rigtigt. Men hvis du vil undgå at lave alt for mange fejl og samtidig blive klogere på hvad der virker for andre, så findes der et eneste sted i Danmark hvor du skal gå hen. Marketers.dk. Nu tænker du måske hvad er Marketers.dk? Jamen Marketers.dk er et forum for de bedste marketers i Danmark, dem der tjener gode lommepenge på deres websider. Det er ikke gratis at være medlem af klubben det koster et mindre månedligt beløb, men hvad betyder det, når pengene snart skal rulle ind på din konto. Tilmeld dig på Marketers.dk – Husk man tjener ikke penge ved at trille tommelfingre, der skal arbejdes for det! Bliv en del af de gode selskab og se hvordan. Marketers.dk

Affiliate udtryk du må kende:

EPC (Earnings per Click) eller “Forventet indtjening pr. klik”. Jo højere jo bedre.
eCPC (Earnings per Click) eller “Forventet indtjening pr. klik”. Jo højere jo bedre.
CPA (Cost Per Action) eller “beløb pr. salg”. Jo lavere jo bedre.
CPC (Cost Per Click) eller “beløb pr. klik”. Jo lavere jo bedre.

Annonce: